Vandaag besteld, Binnen 3 werkdagen verzonden
14 dagen bedenktijd
Betaal met IDEAL
Snelle Klantenservice

10 Meest Zeldzame Charizard Pokemon kaartenMet de grote populariteit van Pokemon is het niet vreemd dat Pokemon kaarten extreem gewild zijn geworden. Hierdoor zijn Pokemon kaarten ontzettend duur geworden. Mede door alle Pokemon hype op Youtube bijvoorbeeld door Jake Paul en andere youtubers die packs openen. Daarom is het geen verrassing dat Charizard Pokemon kaarten tot de meest gezochten en zeldzame kaarten zijn geworden. Daarom presenteer ik met trost de top 10 meest zeldzame Charizard Pokemon kaarten.


Hier gaan we vanuit dat alle kaarten in een PSA10 Case zitten. Heb je geen idee wat psa is? (PSA staat voor: Professional Sport Authenticator. Dit is een bedrijf die in Amerika die kijkt of de kaart echt is en in hoe goeie staat hij is. Daarna word de kaart gegrade van 1 tot 10. Als de kaart een 10 is betekent het dat hij in perfecte staat is ook wel Gem Mint genoemd. De kaart word dan vervolgens in een PSA Case gedaan).

Pokemon kaarten uit de nieuwste sets zijn hier te verkrijgen.

 

10. Evolution Holografische Charizard 2016 PSA 10 - 10 000 euro

Wie had dat gedacht. Zo een moderne Pokemon kaart in deze lijst te zien. De reden waarom deze Pokemon kaart in PSA 10 zoveel waard heeft komt door twee redenen.

Ten eerste is dit de hetzelfde Art als de base Charizard waardoor deze kaart automatisch veel meer waarde heeft gekregen en ten tweede is dit een van de lastigste Pokemon kaarten om als een PSA 10 te krijgen. Dit heeft te maken omdat er in de Evolution set veel print lijnen zaten in de holografische gedeelte van de kaart. Kleine misvormingen betekenen altijd een psa9 hierdoor is het aanbod aan psa10 kaarten heel klein.

9. Reverse Holografische Legendary Collection Charizard 2002 PSA 10 - 15 000 euro

De reden waarom deze Pokemon kaart zo gewild is, omdat het een aparte kaart is. Wie niet beter zou weten zou denken dat deze kaart nep is. Als we deze kaart vergelijken met de moderne reverse holografische Pokemon kaarten zit er veel verschil in qua kaart opmaak. Toch is dit een kaart die zeer geliefd is onder Pokemon verzamelaars. 

 

8. 2006 Dragon Frontiers Holografisch Shiny Charizard PSA 10 - 20 000 euro

 Dit is een kaart waar ik persoonlijk mee ben opgegroeid. Als je deze kaart had op school kreeg je allemaal verbaasde blikken. Toch had ik nooit gedacht dat Pokemon kaarten zoveel waard zou worden. Dit is naar mijn mening 1 van de mooiste Charizard Pokemon kaarten die je kan hebben in je collectie.

 

7. Skyridge Holografische Charizard 2003 PSA 10 - 25 000 euro

Dit is een Pokemon kaart die niet door veel mensen als mooi word beschouwen. Des ondanks is dit een kaart waarvan niet veel PSA 10 kaarten van zijn. En de kaarten die er zijn worden door verzamelaars gehouden waardoor het aanbod van deze kaart heel klein is. Hierdoor is deze kaart overpriced naar mijn mening. Toch betalen mensen nog steeds dit bedrag voor deze kaart aangezien ze deze kaart moeten hebben om hun Charizard collectie compleet te maken.

 

6. Unlimited Base set Charizard 1999 PSA 10 - 30 000 euro

 Dit is de originele Base set Pokemon kaart. Des ondanks dat deze kaart veel geprint is is deze kaart zeer gewild onder verzamelaars. Hierdoor word deze kaart weinig aangeboden en zijn de prijzen hoog voor deze Pokemon kaart. Een Base set PSA 9 Charizard kan je al hebben voor 7500 euro ongeveer. Omdat deze kaart veel meer aangeboden word en minder zeldzaam is.

 

 5. Holografische Legendary Collection Charizard 2002 PSA 10 - 38 000 euro

Dit is en blijft de meest iconische Pokemon kaart. Hierdoor heeft deze kaart in de loop van jaren meerdere reprints gehad uit verschillende sets. Ondanks dat is deze kaart altijd populair gebleven. Hoe zie je nou het verschil tussen deze Charizard Pokemon kaarten. Rechts midden onder de pokemon zie je een medaille logo. Deze medaille logo is de set symbool van Legendary Collection.  

 

4. Shiny Charizard 1st edition 2002 PSA 10 - 40 000 euro

Welke mensen houden nou niet van een shiny Pokemon? Laat staan een Shiny Charizard uit 2002. Voor die tijd was een shiny Pokemon kaart extreem zeldzaam. De pull rates van deze kaart was toen destijds ook heel hoog. Nu zijn we bijna 20 jaar verder en is dit een Pokemon kaart die extreem populair is geworden onder Charizard en Shiny verzamelaars. 

 

3. EX FireRed LeafGreen Charizard EX 2004 PSA 10 - 45 000 euro

 Deze Pokemon kaart is de afgelope tijd enorm in populariteit gestegen. Dit heeft te maken omdat deze kaart steeds meer gezocht werd en gek genoeg niet zo veel PSA 10 exemplaren van deze kaart zijn. Hierdoor is de prijs van deze kaart enorm gestegen.

 

2. Unlimited Base Set Shadowless Charizard 1999 PSA 10 - 50 000 euro

 Deze Pokemon kaart is ook een antieke Pokemon kaart. Je ziet geen schaduw naast de afbeelding van de Pokemon kaart. Dit is de 2de drukkerij geweest van Base set. Hierdoor is een grote schaarste aan deze Pokemon kaart. En zijn de prijzen behoorlijk hoog voor deze Pokemon kaart.

 

1. 1999 Charizard 1ste edition base set PSA 10 - 250 000 euro 

 Dit is de meest gewilde Charizard Pokemon kaart. Deze kaart word gezien als het kroonjuweel van Pokemon kaarten. Er zijn totaal maar 120 exemplaren van deze kaart in PSA 10. Dit is de 1ste drukkerij van Base set. Deze kaarten hebben een zwart stempel links midden van de kaart. Iedereen wilt deze Pokemon kaart hebben, maar door het weinig aanbod van deze kaart is deze kaart extreem duur geworden. Ook was het de eerste Engelse Charizard Pokemon kaart die uitgebracht is. 

 

Aangezien Pokemon kaarten in waarde stijgen als ze in een psa case zitten is het geen verassing dat sommige mensen een fortuin betalen om deze Pokemon kaarten te hebben. De reden dat PSA kaarten meer waard zijn dan normale (raw) kaarten is, omdat authenticiteit van de Pokemon kaart gevalideerd is en een officiële waarde heeft toegekend.

Verder is de base set design plaatje een groot bepalende factor voor de waarde van deze Pokemon kaarten. Zoals wij hebben gezien komt deze design 5 keer voor in de top 10 en 1 keer komt hij voor in een versie die er echt op lijkt. 

benieuwd naar andere top 10 zeldzaamste pokemon sets?


Nieuwste Pokemon kaarten

4 reacties

 • Poep

  Poep
 • ik vind je lief

  willem
 • Mag ik Pokémon kaarten

  Cas
 • VETCOOL

  VETCOOL

Laat een reactie achter