Vandaag besteld, Binnen 3 werkdagen verzonden
14 dagen bedenktijd
Betaal met IDEAL
Snelle Klantenservice

Kun je geld verdienen met Pokemon kaarten?Dit is een vraag die ik steeds vaker te horen krijg. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet mogelijk is. Het probleem is dat nu door de media en steeds meer influencers verkeerde informatie word gegeven. Zo word er geroepen met bedragen van 100 duizenden euro's voor een kaart en worden ziek hoge bedragen genoemd bij meeste Pokemon kaarten. hierdoor krijgen steeds meer mensen het idee dat je met Pokemon kaarten een fortuin kan maken. 

zelf verzamel ik al 3 jaar Pokemon kaarten. Vooral singles ben ik gaan verzamelen omdat ik zo altijd mijn lievelingskaarten kon hebben. Zelf heb ik de Pokemon kaarten markt actief gevolgd om zo mijn kennis en ervaring te delen. Ik heb veel kaarten gekocht en verkocht om zo toch een goed perspectief te kunnen geven over dit onderwerp. 

kun je geld maken met Pokemon kaarten

Dus kan je geld maken met Pokemon kaarten?

Korte termijn

Dat hangt er vanaf. Zo is het in de korte termijn mogelijk om geld te verdienen, maar is dit niet makkelijk. Hiermee bedoel ik ongeveer 1 maand maximaal na je aankoop. De Pokemon kaarten markt is op dit moment een bubbel die elk moment kan knappen, dus het verkopen van je Pokemon kaarten is de beste optie die je nu hebt. In februari kwam de set Shining Fates uit. De chase kaart die iedereen wou was de Charizard shiny VMAX. toen de set net uit kwam was de kaart 600 euro. De maand erna was hij nog maar 500 euro waard, en zo is deze trend door gegaan. Nu is de kaart 10 maanden later nog maar 150 euro waard. Dat betekent dat de kaart met liefst 300% is gedaald. Dit betekent dat je met losse Pokemon kaarten alleen op de eerste week van de release kan verdienen daarna zijn de prijzen van de kaarten te flink gedaald. Dit geld niet alleen voor deze Pokemon kaart, maar voor bijna alle andere Pokemon kaarten. Is de set net uit dan is de markt op zijn hoogste punt, en is dit het beste moment om geld er aan te verdienen. Daarna zijn de prijzen zo laag, dat je al blij mag zijn als jij geld terug krijgt. Conclusie geld maken met Pokemon kaarten hangt af van geluk wat jij uit je pakjes haalt en het concurreren met een markt die constant lager word, dus kan je snel van je Pokemon kaarten afkomen kan je winst er uit halen. 

kun je geld maken met pokemon kaarten?

Midden termijn

Nu als we over de midden termijn praten, gaan we van een tijd spanne van 3 maanden tot 24 maanden. Zoals ik heb aangegeven is het moeilijk om geld te verdienen met losse kaarten. Aangezien de Pokemon kaarten alleen in waarde dalen. Daarom zijn losse Pokemon kaarten geen goeie strategie. Verder zijn PSA kaarten ook nog geen optie aangezien de wachttijd om nu je kaarten terug te krijgen 1 tot 2 jaar is, dus dit valt buiten onze tijd spanne.

De beste manier hoe je geld kan verdienen met pokemon kaarten op de midden termijn is door sealed producten. Sealed producten zijn de Pokemon producten die je uit de winkel koopt. Zo zijn Elite Trainer boxen, Premium Collection Boxen of Booster Boxen goeie investering om aan te houden. Die worden relatief laag uitgebracht en is er altijd een grote vraag naar. Dit zijn vaak producten die in een paar maanden tijd aanzienelijk in prijs stijgen. Hier onder een voorbeeld van hoe de markt is gestegen. Zelf had ik 1 jaar geleden paar Hidden Fates Elite Trainer boxen. Die had ik toen ingekocht voor 60 euro per stuk en toen 6 maanden later gingen ze al voor 110 euro. Met andere woorden ik me geld bijna verdubbeld. Nu op dit moment is de Elite Trainer Box 125 euro waard. Conclusie geld maken met Pokemon kaarten op een tijdspanne van 3 tot 6 maanden is mogelijk. Door de juiste producten te kopen en de markt te volgen kan je in meeste gevallen deze producten doorverkopen met winst. Wel moet je geduld hebben.

 

Hidden fates etb prijs

Lange Termijn

Met de lange termijn bedoel ik een tijd spanne van 2 jaar of langer. Zo is dit toch een heel brede tijd spanne, want Pokemon kaarten uit 1999 zijn bijvoorbeeld vintage en dat is al een extreem lang tijdperk terug. Ik kan met alle zekerheid zeggen als je Pokemon Sealed producten langer dan 10 jaar laat staan dat ze al duizenden euro's waard worden. Misschien een saai antwoord, maar het is wel de realiteit. Meeste Pokemon producten hebben tijd nodig om in waarde te stijgen. Zo zijn er steeds minder exemplaren, maar blijft de vraag er naar groot.

Verder zijn Losse kaarten dan ook in waarde gestegen, maar met 1 conditie. De kaart moet in perfecte of bijna perfecte staat zijn. Alleen dan is de Pokemon kaart extreem in waarde gestegen, dus bewaar je Pokemon kaarten goed en bescherm ze goed. Bijvoorbeeld met sleeves en toploaders

Ook zijn PSA Pokemon kaarten met verloop van tijd veel meer waard. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van welk cijfer je Pokemon kaart terug krijgt. PSA 9 en 10 zijn de cijfers waar je voor wilt streven, want dit zijn uiteindelijk de Pokemon kaarten waar de meeste vraag naar is.  kun je geld verdienen met Pokemon kaarten?

 

Conclusie

Door influencers is het idee gegeven dat PSA kaarten een fortuin waard zijn, dus wat is er gebeurd? Iedereen ging massaal hun Pokemon kaarten opsturen hierdoor is PSA en andere grading Companies dicht gegaan ze konden het aanbod niet meer aan. In deze periode zijn PSA kaarten duurder dan ooit geweest. Sommige Pokemon kaarten gingen van 2000 euro naar 12 000 euro puur door deze gebeurtenis. Met andere woorden de Pokemon markt is een gevoelige markt waar veel mensen bang zijn om de volgende base charizard Pokemon kaart mis te lopen.

Toch valt er geld te verdienen met Pokemon kaarten. Zo is de tijd spanne een belangrijke factor. Zo is geld verdienen op de korte termijn een riskante zaak en geen garantie op winst op de lange termijn. De midden termijn geeft al zekerheid en is het maken van winst op je producten wel winstgevend op de lange termijn. Totslotte is het makkelijk om veel winst te verdienen met Pokemon kaarten op de lange termijn. Zo kan je makkelijk een fortuin er mee maken. Toch heb je hier veel geduld voor nodig en discipline voor nodig om niet het te vroeg te verkopen of zelf te openen. Tijd is een schone zaak.

Andere blogs:


Nieuwste Pokemon kaarten

Laat een reactie achter